2011. november 7., hétfő

Te már csinálod?
            Francis Chan egyik prédikációját hallgatva ragadott meg nagyon az a gondolat amiről most írni akarok. Az igehirdetés fő témája egy kicsit más, de ez egy nagyon lényeges része. Nem fordítom, hanem a saját szavaimmal mondom el amit megértettem belőle .
       Az alap kérdés az, hogy mit teszünk akkor, amikor Isten vagy Jézus parancsol nekünk valamit. Legtöbben helyeseljük azt amit Jézus mondott, netán megtanuljuk fejből, kirakjuk a falunkra mint egy posztert de nagyon ritkán tesszük meg amit mondott. De fordítsuk le ezt a mi emberi világunkba. Egy apa megkéri lányát, hogy takarítsa ki a szobáját. Egy óra múlva visszajön a lány és ezt mondja: "Apa fejből megtanultam amit mondtál, sőt görögül is! " vagy "Apa, gondolkodtam rajta és tényleg nagyon jó lenne ha kitakarítanám a szobám, te olyan bölcs vagy!" vagy "Képzeld apa, áthívtam a barátaim és tanulmányoztuk hogy milyen lenne ha kitakarítanám a szobám,, itt vannak róla a jegyzeteim. A következő öt héten még ezt fogjuk tanulmányozni és imádkozunk a dologért. "  Egyértelmű , hogy az apa nem lenyűgözve ilyen válaszoktól, hiszen ő csak egy dolgot kért, hogy takarítsa ki a szobát.   Pedig nem ezt tesszük-e sokszor Jézus parancsaival ? Természetesen nem rossz ha tanulmányozzuk amit mondott, de ne álljunk meg az elméletnél.
            Hogy mit is parancsolt a tanítványoknak és egyben nekünk Jézus? Valószínűleg azt sokan tudjuk: 
"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28,19-20). 
     De miért adta ezt a parancsolatot? Hogy csak tanulmányozzuk, helyeseljük, jobb estben talán imádkozunk érte, vagy azért, hogy tegyük is? Ha ez alapján nézem és nézzük az életünk akkor megváltoznak a hangsúlyok. Minden amit elértem amit teljesítettem csak akkor ér bármit is, ha azzal Jézus eme parancsát teljesítettem vagy előrébb vittem. Merjük feltenni a kérdést: Én teszem-e, amit Ő parancsolt nekem?

UI: a teljes prédikáció angol nyelven itt érhető el: 
http://www.youtube.com/watch?v=SKsggQcptnY


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése