2011. november 22., kedd

Ki is ez a Jézus? 4. rész: A hajléktalan"Jézus így válaszolt: "A rókáknak van barlangjuk és az égi madaraknak van fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania." (8,20)

            Tehát, Jézus saját bevallása szerint hajléktalan volt. Ezzel arra hívta fel a figyelmet hogy az ő követése nem jelent kényelmet. Ha egy olyan valakit követünk aki hajléktalan volt, akkor legalábbis ne tartsuk lehetetlennek, hogy mi is azok leszünk, vagy más, számunkra kényelmetlen helyzetbe kerülünk.  Érdekes kérdés az is, hogy ha találkoznál a hajléktalan Jézussal, akkor befogadnád-e? Hogyan viszonyulnánk, viszonyulunk mi egy ilyen Jézushoz, vagy más hozzá hasonló hajléktalanokhoz? Úgy tűnik a válaszunk nem tét nélküli:
"Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."(Máté 25:34-40)
Természetesen Jézus azért nem teljesen hajléktalan, sőt Ő maga készít nekünk hajlékot:
"Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?" (János 14:2)
Lehet hogy itt hajléktalan volt, de odaát Ő készíti a hajlékot. Nekünk. Érdemes egy ilyen hajléktalant követni,befogadni, mert egyszer örökkévaló hajlékot kaphatunk tőle.          


A "Ki is ez a Jézus?"sorozat többi része:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése