2011. november 22., kedd

Ki is ez a Jézus? 3. rész: A babysitter"Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa." (Máté 19:14)

            Habár papír szerint Jézus csak egy ács volt, emellett sok más munkakört is tökéletesen betöltött. A gyerekeket különösen szerette. Külön meghagyta tanítványainak, hogy hagyják gyermekeket hozzá menni, Ő pedig adott nekik egy nagy ölelést és megáldotta őket. Több gyereket is meggyógyított a szülők kérésére, Ő pontosan tudja mennyire fontosak számunkra a gyerekeink. Egyik nagy csodájában is volt egy gyermeke résztvevő, aki felajánlotta Jézusnak a saját ételét. A gyermekeket annyira fontosnak tartotta hogy őket állított elénk mércének:
 "Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, az nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elküldött." (Máté 9:37)
és
"Aki pedig akár csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe dobják." (Máté 9:42)
           Ha Jézus így vélekedett a gyerekekről, akkor valószínűleg nekünk sem árt erről elgondolkudnunk. Viszont azt jó tudni, hogy mi mind voltunk gyerekek egyszer, és megint azzá válhatunk. Az Isten gyermekeivé, akiknek Ő örök életet ígért. Keressük hát a mennyei babysittert, mert akikre Ő vigyáz, azok az Isten gyermekei!
A "Ki is ez a Jézus?"sorozat többi része:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése