2011. november 22., kedd

Ki is ez a Jézus? 2. rész : A szakács"Amint kiszálltak a partra, parazsat láttak ott, rajta halat és kenyeret. Jézus így szólt hozzájuk: "Hozzatok a most fogott halakból!" Simon Péter beszállt, és kivonta a partra a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal; és bár ilyen sok volt, nem szakadt el a háló. Jézus erre ezt mondta nekik: "Jöjjetek, egyetek!" " (János 21:9-12)


            Lehet, hogy meglepően hathat elsőre a cím, Jézus mint szakács. Pedig Jézus igenis érdekelt volt az ételben. Sokszor olyan erős keresztény maszlagfelhővel vesszük körbe Jézust, hogy azt teljesen elfelejtjük, hogy ő olyan test és vér ember volt mint te és én. Olyan aki szeret enni és aki tudja, hogy mi is szeretünk. Azt is mondhatnánk hogy Jézus profi szakács volt. Hiszen Ő tudta, hogy kell vízből bort készíteni és 5 kenyérből és 2 halból tömegeket jól lakatni. Egyik specialitása a "Szombati tépett kalász" viszont nagyon megosztotta az ételszakértőket. :)  Ő maga akár 40 napig kibírta étel nélkül amíg megéhezett, de pontosan tudta ha másoknak ételre van szüksége. Amikor Jairus leányát feltámasztotta ez volt az egyik első dolog amit mondott: Adjatok neki enni ! Sőt mikor Ő feltámadt és megjelent a tanítványoknak egyik első kérése volt: "Van-e itt valami ennivalótok?" . Evéssel bizonyított, hogy igazán feltámadt. Jézus többször is tett csodát az étellel, de láthatjuk nem szemfényvesztés és parasztvakítás céljából, hanem csakis azért, hogy senki ne maradjon éhesen, vagy szomjason. Először mindig felméri van-e elég étel. Sőt van, hogy Ő maga főz a tanítványoknak, ahelyett hogy odavarázsolna egy BigMac-et. Egyik legismertebb története is az étel körül forog, az utolsó vacsora. Kenyér és bor volt a menü. Jézus pontosan tudja, hogy mennyire lét szükségletünk az étel és ital. Ezért választotta az étel és ital szimbólumát, hiszen ahogyan nem élhetünk étel és ital nélkül, ugyanúgy nem élhetünk az Ő teste és vére nélkül. Amikor kiakadtak rajta, hogy magát kenyérnek hívta ezt mondta nekik:
"Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem." (János 6:51)
Jézus igenis szakács. A szakácsok között is a legjobb, hiszen Ő az egyetlen aki nem csak gyomrunkkal foglalkozik hanem a szívünk éhségével is.
                                                                                                 


A "Ki is ez a Jézus?"sorozat többi része:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése