2011. október 7., péntek

Miért olvassuk a Bibliát?

 Jézus mondta:"Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot,és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen." 
(János evangéliuma 5,39-40)
    Ma olvastam ezt a részt és nagyon megtetszett amit Jézus mond. A farizeusoknak mondta ezt, akik látszólag Istent keresték, és várták a Messiást de amikor ott volt az orruk előtt, nem voltak hajlandóak őt elfogadni. Sokan így vannak a vallással, hogy csak a könyvet látják, vagy a külsőségeket, talán a hasznot, s lényegről meg lemaradnak, vagy tudatosan ellene állnak. Félre ne értsen valaki, az nagyon jó ha valaki, Isten vagy az örök élet után kutat a Bibliában, de csak akkor, ha azon keresztül megismeri azt a személyt, akiről az igazán szól. A Bibliában nincs egy "varázsrecept" vagy "10 tuti tipp az örök élethez",  Istent akarja bemutatni nekünk. Egy élő és igaz Istent, és az Ő szerető fiát Jézust.


"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."
(Pál második levele Timóteushoz 3,16-17)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése