2011. szeptember 3., szombat

Van-e Isten? +1Ma elég hosszú napom volt így csak egy rövidet akarok írni. Sokat gondolkodtam én is a témán, tudjuk-e Istent bizonyítani ? Ma ezt a rész olvastam a Bibliában nagyon jól szól a témában:
"Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket."(Pál első levele a Korinthusiakhoz 1:21)
Nagyon tetszik ennek a résznek a humora, hogy nem burkolja, hanem kijelenti , hogy az igehirdetést, a hitet, sokan bolondságnak fogják tartani. Mégis ez az egyetlen dolog ami által üdvözülni lehet. Később ezt írja:
"Mert az Isten "bolondsága" bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten "erőtlensége" erősebb az emberek erejénél."(Pál első levele a Korinthusiakhoz 1:25)
De az a legjobb, még Isten "bolondsága" is bölcsebb nálunk. Éppen ezért  a kereszténység, vagy annak bizonyos része számunkra bolondságnak tűnhet ,  de ennek ellenére érdemes abban hinni. Hogy miért? Mivel Istentől van. És ez pont elég.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése