2011. szeptember 12., hétfő

Mi az igazság? 2.részAz előzőt folytatva még beszélnék erről a számról:


 Egy másik fontos és gyakori kérdés: "Hogy létezhet Isten amikor ennyi rossz dolog történik a földön. Ha Ő annyira jó és erős akkor mért nem állítja meg a gonoszságot?" Bevallom magam is gondolkodtam ezen a kérdésen, de ezen a dalon keresztül kaptam számomra elfogadható választ. Tehát a dal szerzője így válaszol: (általam fordítva)
" Mi a gonoszság? Minden ami Isten ellen van. Minden ami morálisan rossz vagy helytelen. Gyilkosság, erőszak, lopás, hazugság, csalás... De ha szeretnéd, hogy Isten megállítsa a gonoszt, akkor azt szeretnéd, hogy teljesen állítsa meg, vagy csak egy kicsit. Ha Ő megállítaná az embereket, hogy rossz dolgokat tegyenek , akkor mi legyen a hazugsággal vagy a gonosz gondolatokkal? Te hol állnál meg, a gyilkossági szinten, a hazugsági szinten vagy a gondolati szinten? Ha azt akarjuk, hogy állítsa meg a gonoszt akkor következetesnek kell lennie, nem teheti hasra ütéses alapon. És ez azt jelenti , hogy te és én is meg lennénk szüntetve, nem? Mivel nekünk is vannak gonosz gondolataink. Hogyha ez igaz , akkor minket is meg kell szüntetni! De Istennek hála, hogy Jézus közbelépett hogy megmentsen minket a bűneinktől. Jézus meghalt minden gonoszságért. Térjetek meg és forduljatok Jézushoz! "

Számomra nagyon találó ez a válasz. Hol húzod meg a vonalat a terrorista és a társát áltsuliban törpének csúfoló között (ja a gyerek évekkel később öngyilkos lett, gyerekkori sebei miatt). Bármikor készen vagyunk nálunk sokkal rosszabb embereket előrántani (Hitler, Sztálin vagy Osama Bin Laden), de képesek vagyunk-e egyszer megállni egyedül, az Isten igazságával szemben és a saját gonoszságunkat elismerni. Ha a saját gonoszságunk, vagy a bűn szóba kerül, mindenki rögtön elkezdi mentegetőzni. Általános reakció amikor bűnről beszélek emberekkel, hogy ilyen kérdéseket tesznek fel : "De akkor az bűn-e ha azért lopok mert van öt éhező gyerekem?" vagy "Az bűn-e ha megütök valakit ha bántani akarja a feleségem?" ... Ezek a kérdések csak arra valók, hogy eltereljük a felelőséget magunkról. És ha azt mondom , hogy nem vagy igen azzal mi változik? Nem mond , hogy minden egyes hazugságodat vagy gyűlölködő gondolatodat meg tudod indokolni mint valami jó cél érdekében tett dolog. Ha őszintén megvizsgáljuk magunkat, akkor fel kell hogy ismerjük, hogy igenis van gonoszság bennünk. Innentől kezdve pedig Isten ítélete alatt állunk. De ahogy a dal is mondja, van megoldás: Jézus Krisztus.

Jézus mondja: "Ami az emberből előjön, az teszi tisztátalanná. Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaságok, lopások, gyilkosságok, házasságtörések, kapzsiságok, gonoszságok; valamint csalás, kicsapongás, irigység, istenkáromlás, gőg, esztelenség. Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek; s ezek teszik tisztátalanná az embert." (Márk 7:20-23) 
 "Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus,mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is."(János első levele 2:1-2)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése